Rólunk írták

Mintha már jártunk volna itt… Fogad az érzés, majd rögtön ezt követően a mosolygós arcok a szalonban. Eszes Tünde fodrászmester szentélyében járunk, aki Székesfehérvár belvárosában alakította ki szépítőszentélyét.

Eszes Tünde mindig is Székesfehérvár belvárosában dolgozott, ezért nem volt kérdés, hogy 2010 szeptemberére kialakított szalonját is ott találjuk-e. A belvárosi szalonba belépve, mindenhol mandalák fogadnak, ami az ember figyelmét rögtön megragadja. Tünde elképzelése szerint ezzel vonzza szalonjába a friss energiát és teremti meg a védettséget az ott dolgozók és a szépülni vágyó vendégek számára. A bejárat mellett közvetlenül egy rusztikus bútorokból kialakított meghitt teasarkot találunk, ahol az ember szívesen elidőz: a vázában friss virág, az üveg alatt képek, az újságtartóban pedig szórakoztató olvasnivaló lehet társunk.

Amíg pedig a vendégek ejtőznek, addig a „háttérben” lázas munka folyik, a szép manikűrök, pedikűrök készülnek, a kozmetikai kezelések nyugtatnak és a frizurák is elnyerik végleges formájukat. Tünde a kihívások megszállottja, aki mindig keresi az újdonságokat: a továbbképzések és a szakmai utak rendszeres résztvevője. Műszaki szakoktatói végzettségét (fodrász-kozmetikus szakon) és közoktatás-vezetői ismereteit szakmai alapozó tanfolyamon kamatoztatja, mely a szalonmunkával jól kiegészíti egymást. S mikor már éppen besokallna a szakmától, akkor egyszerűen csak nekilát festeni, amiből újabb inspiráció születik, amit már a fodrászatban kamatoztat.
(Ikon  magazin - 2011/2, szám)